Para Asztalitenisz igazolva az LA28 Paralimpiai Játékokon

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság bejelentette, hogy a para asztalitenisz a 2028-as Los Angeles-i Paralimpiai Játékokon engedélyezett 22 sportág egyike.

Para Asztalitenisz igazolva az LA28 Paralimpiai Játékokon

A paralimpiai program egyik vezető sportjaként az ITTF-et megtiszteltetés érte, hogy részt vehet az LA28 Paralimpiai Játékokon.

A para asztalitenisznek gazdag történelme van a paralimpiai játékokban, hiszen az 1960-as első római játékok óta szerepel a programban, amikor is csak kerekesszékes sportolók vehettek részt. Ma a sportág a harmadik legnagyobb a résztvevő sportolók számát tekintve.

Történelmi gyökerei mellett a Para Asztalitenisz úgy fejlődött, hogy számos fogyatékossággal élő sportolót is magában foglal, és 11 sportolói osztály mutatja be tudását. A világ több mint 100 országában több mint 40 millió versenyző játékossal a sportág továbbra is virágzik és egyre népszerűbb.

Az ITTF elkötelezett a fogyatékkal élő sportolók para asztaliteniszének népszerűsítése és fejlesztése mellett, és az LA28 Paralimpiai Játékokon való részvétel bizonyítja ezt az elkötelezettséget. Az ITTF várakozással tekint a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal és az LA28 Szervezőbizottsággal való szoros együttműködés elé, hogy minden asztalitenisz sportoló és szurkoló számára sikeres és emlékezetes Paralimpiai Játékokat biztosítson.

Az LA28 Paralimpiai Játékok, más néven 18. Nyári Paralimpiai Játékok, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság által irányított esemény, amelyet a kaliforniai Los Angelesben rendeznek meg 2028. augusztus 15. és augusztus 27. között, világszínvonalú stadionokban és helyszíneken, szerte a világ városaiban. A paralimpiát először rendezik Los Angelesben, és az 1996-os atlantai játékok óta ez lesz a második nyári paralimpia, amelyet az Egyesült Államokban rendeznek.

Érdekelhet még